Steunzolen bij voetproblemen

Heb je pijn tijdens het lopen? Het kan zijn dat dit verholpen kan worden door steunzolen of inlegzolen. De zolen ondersteunen de banden, spieren en gewrichten om beter en comfortabeler te kunnen lopen. Podotherapeutische zolen worden zo gemaakt dat ze voor jouw voeten precies passen en kunnen ook de stand en het looppatroon verbeteren indien dit nodig is. Om ervoor te zorgen dat ze de steunzolen kunnen maken wordt er eerst een 3D-scan afgenomen.

Klachten

Steunzolen kunnen een goed hulpmiddel zijn bij klachten zoals hielspoor, platvoeten, doorgezakte voorvoet, Achillespeesklachten, Shin splints (irritatie aan het scheenbeen), holvoeten en rugklachten. Mocht je een van deze klachten hebben, is het misschien verstandig om te overwegen om een langs een podotherapeut te gaan om te voorkomen dat de klachten erger worden. Podotherapeuten kunnen beoordelen of je een zool nodig hebt en welke dat moet zijn.

Soorten zolen

Er zijn verschillende soorten zolen, sommige kun je alleen verkrijgen bij een podotherapeut en andere zijn verkrijgbaar bij een schoenenwinkel. Als je ernstige klachten hebt en je bent bij een podotherapeut geweest, zal de therapeut je adviseren welke soort steun/inlegzool je nodig hebt om je problemen te verhelpen of om je klachten te verminderen. Dit kan een van de volgende type zolen zijn:

Steunzolen ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van je voet met ondersteuning van de voetgewelf en de voorvoet. Waar de steunzolen vroeger nog van staal werden gemaakt worden ze tegenwoordig gemaakt van kunststof, rubber of leder.

Inlegzolen zijn losse zolen die uitneembaar zijn. Deze inlegzolen worden door een podotherapeut op maat gemaakt afhankelijk van de soort klachten die je hebt.

Correctiezolen worden gebruikt om ook daadwerkelijk iets te corrigeren aan bijvoorbeeld een voetstand. Deze zolen worden vaak gebruikt bij platvoeten of bij kinderen.

Confectiezolen zijn de zooltjes die verkrijgbaar zijn bij een schoenenwinkel of een schoenmaker. Deze zolen zijn gemaakt naar een gemiddelde voet waardoor dit niet alle persoonlijke klachten kan oplossen. Mocht je beginnende pijnklachten hebben kan dit wel tijdelijk voor wat verlichting zorgen.

Kosten

Steunzolen worden door de meeste zorgverzekeraars niet vergoedt en vallen dus ook niet onder het eigen risico. De meeste steunzolen kun je laten maken vanaf €200,- en ze gaan ongeveer 2 tot 3 jaar mee voor ze toe zijn aan vervanging.

Maak een afspraak bij een podotherapeut in Rotterdam

Als je voetklachten hebt en je loopt er langer mee door, zullen de klachten vaak erger worden in plaats van minder. Zorg dat je niet te lang wacht om een podotherapeut op te zoeken.  In de omgeving van Rotterdam zitten meerdere vestigingen van Podotherapeut Wender die je verder kunnen helpen met jouw klachten. Vind hier een vestiging bij jouw in de buurt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.