Waar moet je mee stoppen voor een mooie huid?

Veel mensen vinden het hebben van een mooie huid enorm belangrijk. Dat is het ook, omdat de meeste mensen graag hun best doen om er mooi uit te zien. Dit is natuurlijk niet raar, omdat het in onze natuur zit om er mooi uit te willen zien. Om er stralend uit te zien is een goede huidverzorging cruciaal. Als jij vaak last hebt van puisten of andere kan het zijn dat jij een paar gewoontes hebt die slecht zijn voor je huid. Ik ga het hebben over dingen die je misschien doet die niet goed zijn voor je huid en waar je mee moet stoppen.

Gewoontes waarmee je moet stoppen voor een mooie huid

Er zijn veel tips die je kan uitvoeren voor een betere huid. De ene werkt beter dan de andere. Iedereen heeft een andere huid dus de ene tip zal beter werken voor jou dan een andere tip. Over het algemeen zijn er wel een aantal tips die voor iedereen gelden, omdat deze heel belangrijk zijn. Als eerste stap richting een betere huid is het handig om te stoppen met naar bed te gaan met nog je make-up op. Veel vrouwen en ook soms mannen dragen make-up. Make-up zorgt ervoor dat je er mooier uitziet, maar als je het naar bed draagt heeft het een negatief effect op jouw huid. Make-up kan er namelijk voor zorgen dat je poriën verstoppen. Hierdoor is de kans op puisten groter. Als je dit wilt voorkomen dan moet je goed het make-up van je gezicht afhalen voor het slapengaan.

 Als tweede tip moet je sowieso altijd voor het slapen gaan je huid schoonmaken. Naast make-up wordt je huid op een dag veel blootgesteld aan vieze dingen die niet goed zijn voor je huid. Het is dus handig om in de ochtend en avond je huid goed schoon te maken. Je handdoek regelmatig wassen is ook een goede tip. Als je te vaak dezelfde handdoek gebruikt kan je gezicht weer viezigheid op zich krijgen. Dit wil je niet. Het uitknijpen van pukkels is ook niet handig. Je beschadigt niet alleen je huid zelf, maar ook de huidbarrière waardoor je in de toekomst alleen maar sneller aan pukkels komt.

 Ik heb weer voor de mensen die make-up dragen een tip. Als jij in make-up routine gebruik maakt van kwasten en sponsjes dan moet je die niet vergeten schoon te maken. Als je het te vaak gebruikt zonder schoon te maken dan worden ze heel erg vies waardoor je huid weer schade lijdt.

Goed insmeren is belangrijk

Naast gezichtshuid problemen zijn er ook nog andere huidproblemen die je op kan lopen. Veel mensen gaan als het warm is lang in de zon blijven liggen om een kleurtje te krijgen. Hiermee willen ze hun huid mooi maken, maar het beschadigd je huid juist meer. Als je te lang in de zon gaat liggen kan je verbranden. Als jij je verbrandt beschadig jij je huid, daarom doet dat ook zoveel pijn. Smeer daarom zonnebrand op. Niet alleen als het warm is moet je zonnebrand op smeren. Ook als het koud is komen de uv-stralen van de zon op je huid. Hier kan je rimpels van krijgen. Het is daarom handig om iedere ochtend een beetje zonnebrandcrème op te smeren.

Je moet ook altijd tijdens het ballen scheren een goed scheermes gebruiken en scheerschuim. Als je dat niet doet raakt je huid geïrriteerd. 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.